pátek 13. července 2012

Finále před omítkami

Poslední týden byl trochu fofr, takže jsem ani nestíhal psát. Hlavní úkol byl zasádrovat zbývající instalační krabice a připravit celým dům na nástup omítkářů. Vše se bez problémů stihlo a navíc jsme zapojili elektroměrový rozvaděč. Žádost o připojení leží na ČEZu, snad to nebudou moc protahovat. Příští týden se zapojí domovní rozvaděč, technická místnost už je připravena a veškerý materiál také máme.

Do toho všeho jsem ladil objednávku EPS, a to jak fasádního, tak podlahového. Nakonec jsme se dohodli, že to rozdělíme na 2 dodávky po 20m3 (kde je doprava zdarma), v pondělí tedy přivezou 100m2 fasádního EPS, v druhé dodávce bude zbytek fasádního a komplet podlahový. Dneska jsem ještě zajel koupit pěny na lepení. Nebudeme kotvit, tak použijeme pěnu Soudal etics BOND, která je certifikována na lepení bez kotvení do výšky 9m, což splňujeme bez problémů. Předpokládám, že ostatní pěny na lepení budou asi stejné, ale Soudal to snad má otestované :-) S podlahovým EPS to bude trochu složitější. Ještě musím pořádně doměřit výšky, zatím to vypadá na 22cm EPS v přízemí a 8cm v podkroví. Do přízemí tedy dám nejprve 2cm, které vyrovnám (měly by se v nich skrýt kabely atd.) a pak 2x10cm což by již mělo jít rychle (no uvidíme). V podkroví nakonec zvolím skladbu - dole 3cm kročejového EPS a pak 5cm 150S, aby v tom držely sponky podlahového topení. Kolem stěn pak nalepím mirelon, což je alespoň dle Styrotrade podmínka, aby kročejový EPS fungoval, jak má.

A aby toho nebylo málo, tak jsem ještě finalizoval výběr kotle a bojleru. Příští víkend máme v plánu rozvody vody a kanalizace, tak už chci mít kotel i bojler na místě. Nakonec bude kotel Protherm Ray 9k (stačil by 6K, ale cena je stejná a oba mají stupně po 1kW, tak je to jedno) a bojler Dražice OKHE 160 D-LUX, který je sice o pár stovek dražší, než obyčejný OKCE, ale měl by mít menší tepelné ztráty, tak se to možná časem zaplatí.

>>> Fotogalerie <<<

Žádné komentáře:

Okomentovat