pátek 23. listopadu 2012

Kolaudace

Máme zkolaudováno! :-)

Celá stavba od prvního kopnutí do země trvala 8 měsíců a 7 dní. Původně jsem předpokládal, že se to protáhne až do jara, ale když byla hrubá stavba v červenci pod střechou, tak už jsem věřil, že to letos stihneme. Ještě zbývá dodělat pár detailů (obložit schodiště, namontovat madla a něco málo venku), ale k tomu se snad dostanu v detailních příspěvcích. Poslední 2 měsíce se intenzivně makalo, tak jsem nestíhal psát. Teď snad bude čas na dopsání všeho chybějícího :-)


8 komentářů:

  1. Ahoj Vaclave, gratuluji k takove rychlosti stavby! Ja se s nasim domem "piplam" uz skoro 2 roky. Snad se uz ale taky dockame. Ja si ale skoro vsechno delam uplne sam a tak mi to trva. Preju pohodove bydleni v novem dome a ten vyhled ti zavidim - fakt super.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, díky :-) Určitě se dočkáte, já jsem popravdě s tak krátkou dobou moc nepočítal, ale kdyz už jsme měli v srpnu hotový anhydrit, tak jsem si říkal, že už to musíme do zimy dotáhnout. Zatím vše funguje, ani teď v mrazech nejsou žádné problémy s praskáním omítek atd., tak to snad bude ok. Po měsíčním odpočniku jsme se zase pustil do díla (obložení schodů a další drobnosti), tak ještě budou příspěvky. Hlavně musím doplnit ty vnitřky, trochu jsem se se psaním zaseknul :( Tak ať se daří!

    OdpovědětVymazat
  3. Petr: no mě docela těší, že se stím někdo piplá tak dlouho, páč je se s tím dozajista nebudu piplat méně dlouho...

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, zajímalo by mě, jak celou stavbu hodnotíte s odstupme času. Už v ní nějaká ten pátek bydlíte, že, už jste určitě i řešil nějaké ty nedodělávky, opravy apod. Udělal byste vše tak, jak jste udělal?

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovídám asi trochu pozdě, koukám, že jsem měl deaktivované oznámení příspěvku do mailu :( Bydlíme skoro 2 roky a zatím nebyl žádný zásadní problém. V baráku zbývá zalištovat obložení schodiště a pár opravdu drobností, snad se k tomu někdy dostanu. Jestli bysme udělali něco jinak - popravdě mě nic nenapadá. Měl jsem trochu strach z čisté podlahy, která je na stejné úrovni (kvůli případné vlhkosti), jako terén - a asi 50cm pod úrovní silnice, ale je to bez problémů. Prakticky vůbec nevyužíváme jedno francouzské okno, ale to je dáno aktuálním rozložením obýváku a časem to může být jinak, uvidíme. Také ještě pořád nemáme rekuperační jednotku, takže to nemůžu hodnotit vůbec, ale dá se docela dobře fungovat i bez toho - i když je pravda, že zvlášť v noci by se hodila, aby se mohlo bětrat se zavřenými okny, časem snad také bude :) Dám dohromady alespoň fotogalerii, jak to aktuálně vypadá venku, tam teď směřovalo naše úsilí, ale už je také skoro hotovo, teď už to jenom musí všechno vyrůst :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den,
    zajímalo by mne, zda plánujete článek, kde byste napsal cenu domu a cenu na provoz domu. Předem děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  7. Článek asi ne, cena domu připraveného k nastěhování (včetně kuchyně atd.) byla kolem 1,7 mil. Zahrada - pergola, kůlna, oplocení, brána, chodníčky atd. asi 300 tis. Provoz domu vychází na 4000 měsíčně (3200 elektřina + 800 voda) - ale žijeme poměrně dost neúsporně, v zimě topíme na 23-24 stupňů, máme hodně velkou spotřebu teplé vody atd. Navíc je celý den alespoň někdo doma.

    OdpovědětVymazat
  8. My, když jsme zkolaudovali, tak jsme to důkladně zapili. Dělali jsme si stavbu svépomocí, takže jsem byli rádi, že všechno klaplo tak jak mělo. Celkově jsme se dostali na 3 miliony, ale pár peněz se nám vrátilo díky programu Dotace na tepelná čerpadla. Teď už naštěstí absolvujeme jen taková ta klasická údržbářská kolečka. Já tomu říkám zahradnické pětiletky. No a jednou za rok ještě podat vyjádření k dotačnímu projektu na čerpadlo. :)

    OdpovědětVymazat