sobota 30. června 2012

Montáž oken a začátek elektriky

Dnešní akce dopadla celkem dobře, ráno jsme začali s diskuzí, jak kudy atd. potáhneme elektriku. Já jsem se dopoledne věnoval hlavně svým plánkům a křížkování zdí v místech, kde budou zásuvky a vypínače. Nakonec jsme dneska stihli udělat jeden velký zásuvkový okruh v obýváku a natažení koaxiálu ze štítu, kde bude satelit. Teď už to snad půjde rychleji, vše máme rozmyšleno a můžeme už jenom vrtat a tahat kabely.

Na 10h měli přijet montovat okna, dorazili už v 9:30 a hned se pustili do práce. Bylo vidět, že už to párkrát dělali a až na jeden okamžik, kdy jsem je musel upozornit na o fous rozdílnou výšku balkónových dveří proběhla celá akce velmi hladce a za 4 hodiny bylo hotovo. S páskami se dělá parádně, i když bylo hodně velké horko a páska začala nabývat skoro hned po odlepení fólie.

>>> Fotogalerie elektrika <<<

>>> Fotogalerie okna <<<

pátek 29. června 2012

Příčky 99% hotovo

Velká piplačka s příčkama se blíží ke konci, nakonec to nevyšlo o 2 cihly, ale naštěstí je ještě dost větších odřezků, ze kterých se to nějak dolepí.

A zítra vypukne (aspoň doufám) velká akce - pokládka střešní krytiny, montáž oken a příprava na rozvody elektřiny. Na montáž oken mi dneska přivezli 3 krabice illbruck illmod trio+ pásky (a to docela velký a těžký krabice, na to, že je v každý 24m pásky), která bude použita místo pěny. Jsem na to hodně zvědav, i na to, jak si s tím montážní parta poradí, přece jenom to alespoň u nás není pořád ještě standardní řešení.

Abychom to neměli jednoduché, tak jsme dneska přišli o zdroj elektřiny, kterou čerpáme od souseda, asi se rozbila zásuvka a soused je pryč. Naštěstí se mi povedlo narychlo obstarat 2kW elektrocentrálu, tak to s ní snad nějak zmákneme. Asi na ní pojedeme až do příští středy, kdy už snad konečně ČEZ připojí stavební rozvaděč (celkem 4. pokus a 2. rozvaděč). Příští týden už ale budeme moci zažádat o připojení vlastní přípojky, do konce června totiž mělo být vše předáno, trafostanice je již 2 týdny připojena a dle slov paní, co to má na starosti, bychom mohli být připojeni do 2 týdnů. Ještě zbývá zakopat elektroměrový rozvaděč, který by měl dorazit příští týden, tak ho rovnou zapojíme a necháme udělat revizi, aby připojení nic nebránilo. Sice těm jejich termínům moc nevěřím, ale když pojede alespoň stavební rozvaděč, tak to bude ok. Hned ten další týden totiž mají nastoupit na omítky a ty potřebujou 3x32A, což z elektrocentrály asi neutáhneme :-)

>>> Fotogalerie <<<

neděle 24. června 2012

Příčky - část 3

Příčky stále ještě nejsou dokončeny, ale už se to blíží. Zároveň s příčkama se kolem domu postavilo lešení, příští týden snad konečně dorazí střešní krytina a začne se pokládat. Také se pomalu začne s přípravami na elektroinstalaci. Zatím můžeme udělat otvory na krabice a hned jak budou namontována okna, nataháme kabely. Montáž oken je domluvena na příští sobotu, pojede se tedy na více frontách a snad se to zase trochu rozhejbe.

>>> Fotogalerie <<<

pátek 15. června 2012

Příčky - část 2

Příčky pomalu rostou do výšky, ale ještě s nimi trochu práce bude. Příští týden snad bude hotovo a pomalu se budeme moci pustit do příprav na elektroinstalaci.

>>> Fotogalerie <<<

středa 13. června 2012

Založení příček

Zatímco kolem domu řádil bagr, uvnitř se zakládaly příčky.

Zahrnutí základů

Konečně byly dokončeny poměrně dlouhé přípravy a mohl nastoupit bagr.

úterý 12. června 2012

Hotové zateplení základů a soklu

Dneska bylo dokončeno zateplení soklu a všechny činnosti kolem toho, může tedy nastoupit těžká technika a základy zahrnout.

pátek 8. června 2012

Hydroizolace a zateplení základů

Před zahrnutím základů jsme udělali hydroizolaci a zatepení základů.

čtvrtek 7. června 2012

Akce za poslední týden

Tento týden se toho moc neudělalo, ale zítra by se mělo okolí domu trochu vylepšit.